Over ons

Huygens Academy organiseert geaccrediteerde nascholingen voor huisartsen, medisch specialisten, apothekers, specialisten ouderengeneeskunde, klinisch geriaters, verpleegkundig specialisten en overige zorgprofessionals.
Meer dan 25 jaar was Ruud Huygens de drijvende kracht achter het organiseren en faciliteren van medische congressen en nascholingen:

“Dit jaar geef ik vol trots het stokje over aan de volgende generatie Huygens. Maar helemaal afscheid nemen op 70-jarige leeftijd past nog niet bij mij. Ik zal voorlopig nog in de rol van adviseur bij de opzet van de nascholingen betrokken blijven. U zult mij zeker op een aantal locaties tegenkomen”.

Marcelle Huygens zal onder de Huygens Academy nascholingen organiseren met een extra touch op zorgvuldig gekozen locaties:

“De afgelopen jaren reisde ik samen met mijn vader naar diverse locaties in binnen- en buitenland om de medische nascholingen in goede banen te leiden. Daarnaast heb ik (sport)evenementen georganiseerd voor bedrijven, teams en gezelschappen. In een ontspannen sfeer de vitaliteit van mensen bevorderen. Daar krijg ik energie van!”

“In m’n jeugd leefde ik fulltime voor de tennissport. Vitaliteit en leefstijl waren (en zijn nog steeds) belangrijke aspecten voor mijn persoonlijke ontwikkeling. In die tijd heb ik ervaren dat lichaam en geest altijd met elkaar in verbinding staan”.

“Een gezonde leefstijl vind ik nog altijd heel belangrijk, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom wil ik de methoden om een verandering van leefstijl te implementeren een plek geven op de nascholingen”. 

“In de programma’s vindt u wetenschappelijke onderwerpen over zowel de reguliere als complementaire medische zorg. Om tot een optimale, persoonsgerichte behandeling te komen, zou het waardevol kunnen zijn om breder te kijken en deze twee vormen van zorg op een zinvolle wijze met elkaar te verbinden”.

“We wensen u veel plezier bij het uitzoeken van één van onze inspirerende nascholingen en kijken ernaar uit om u te ontmoeten!”

Academy

Ziet u ons Academy-symbool bij een spreker staan? U zult dan tijdens de presentatie op enig moment in subgroepen uiteen gaan om over een interessante stelling van gedachte te wisselen. De spreker sluit zijn/haar presentatie af met een plenaire discussie.

Op sommige locaties kunt u optioneel deelnemen aan een workshop. In een kleine groep de verbinding met elkaar zoeken in een rustige setting, begeleid door een externe professional.

Sprekers

In ons wetenschappelijke programma zullen diverse inspirerende sprekers u een deel van de dag informeren over de laatste ontwikkelingen in de medische wereld.

Onze deskundige sprekers komen rechtstreeks uit de medische branche. Zij kennen de dagelijkse praktijk en zijn op de hoogte van de actualiteiten. Hierdoor kunnen we steeds weer een innovatief programma samenstellen. Relevante onderwerpen worden in de spotlights gezet die inspirerend en motiverend werken voor uw dagelijkse praktijk. 

Locaties

Er zijn vast en zeker genoeg hotspots te bedenken waar u wellicht nooit eerder bent geweest. Wij organiseren onze nascholingen op zorgvuldig gekozen locaties met in de nabije omgeving bijzondere natuurgebieden of stadscentra met populaire bezienswaardigheden.

Plekken waar u, naast het volgen van de nascholing, genoeg ruimte krijgt om weer op te laden voor een volgende periode. Uw verblijf zal een landelijke en/of rustige sfeer uitademen, waardoor u zich vast en zeker snel thuis zult voelen.  

Ontspanning

Wij zijn ons ervan bewust dat artsen lange dagen maken in het ziekenhuis of in hun praktijk. Om goed te kunnen blijven functioneren in deze branche is ontspanning zeer belangrijk.

Daarom zijn onze nascholingen voorzien van een extra touch, waardoor u na deelname met een frisse blik en energiek terugkeert naar huis.  

Meer weten over onze nascholingen?